Airconditioning

9
25+ JAREN ERVARING
Comfortabel leefklimaat

Airco kopen en laten installeren

Wilt u een airco kopen en laten plaatsen in uw woning of bedrijfspand? Dan kunt u terecht bij Briljant Klimaattechniek. Wij zijn dé ervaren expert die bij u op deskundige en veilige wijze uw airconditioning komt installeren. Bij ons vindt u alle topmerken en weet u zeker dat de installatie van de airco op de juiste manier gebeurt. Als specialist in klimaat- en verwarmingstechnieken vertellen we u hieronder meer over het kopen en laten installeren van een airco bij u thuis of in uw bedrijfspand. Neem voor advies of een offerte voor een aircosysteem gerust contact met ons op.

Kiezen voor de zekerheid van Briljant Klimaat Techniek

In 3 stappen naar lagere energie kosten

Advies

Profiteer van een vrijblijvend adviesgesprek en een gratis offerte.
Geheel op maat en naar wens.

Aansluiten en plaatsen

Vertrouw op onze vakkundige monteurs voor een nauwkeurige installatie en inbedrijfstelling.

Onderhoud

Kies voor periodiek onderhoud om de prestaties van uw warmtepompen en airco's in top conditie te houden.

Welke airco kopen?

Er zijn diverse typen en merken airco’s op de markt, zoals een mobiele airco en een vaste airco. We lichten beide typen toe.

Mobiele airco

De mobiele airco is verplaatsbaar. Handig dus als u verschillende ruimtes wilt verkoelen. Een mobiele airco bestaat uit één unit en heeft geen buitendeel. Het apparaat heeft een afvoerslang die de warme lucht naar buiten afvoert. Daarom moet u deze airco dicht bij een raam of buitendeur plaatsen. Daardoor werkt deze airco niet optimaal, omdat er ook warme lucht via het raam of de deur naar binnenkomt. Een mobiele airco maakt ook meer geluid dan een vaste airco. Het apparaat heeft alle systemen in één ombouw zitten en doet al het werk. Daarnaast is de mobiele airco minder energiezuinig dan een vaste airco.

Vaste airco (split airco) kopen en installeren

Een vaste airco, ofwel split airco, heeft een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel wordt op een vaste plek aan de wand in uw pand geplaatst, het buitendeel aan de gevel of op een plat dak. Het installeren van deze airco moet u overlaten aan een erkende installateur, zoals Briljant Klimaattechniek. Na installatie van de vaste airco biedt deze een hoog rendement met een laag energieverbruik. Deze airco onttrekt ook vocht uit de ruimte en zorgt ervoor dat het klamme, warme gevoel verdwijnt.

13-subpage_02-90-2x

Single split of multi-split airco

Bij een vaste airco kunt u kiezen voor een single split of multi-split airco. Een single split airco bestaat uit één binnendeel en één buitendeel die met elkaar verbonden zijn. Hiermee kunt u één ruimte in uw pand koelen. Een multi-split airco bestaat uit één buitendeel en meerdere binnendelen. Als u een vaste airco koopt en laat installeren, kunt u meerdere ruimtes tegelijk koelen of verwarmen. Ideaal dus om uw hele woning of bedrijfspand te voorzien van een comfortabel binnenklimaat.

Voordelen van een split airco

Twee grote voordelen van een split airco zijn dat deze energiezuinig en stil is. Het deel dat het meeste geluid maakt, bevindt zich namelijk buiten. Dat maakt hem een stuk stiller dan een mobiele airco. De voordelen op een rijtje:

  • Koelt in de zomer en verwarmt in de winter
  • Zorgt voor een betere luchtkwaliteit
  • Energiezuinig en stil
  • Kan grote(re) ruimtes koelen
Reviews

Wat zeggen onze klanten?

Perfecte service!
Kevin Van GrunsvenKevin Van Grunsven
15:22 31 Oct 23
Deze mannen waren er al ruim op tijd. Hebben alles nog een keer met ons doorgenomen en eventueel nog wat aanpassingen met ons besproken en zijn direct aan het werk gegaan. Met een schitterend resultaat! De vloerverwarming zal eind deze week voor het eerst in gebruik worden genomen en dan weten we of alles werkt
Roswitha van der LaanRoswitha van der Laan
22:08 30 Oct 23
Hebben ontzettend netjes in twee dagen de vloerverwarming door de tegels gefreesd. Was misvatting over afsmeren van de vloer, maar met een telefoontje opgelost en kwamen in de middag meteen nog terug ervoor. Ik raad ze zeker aan gezien kwaliteit/prijsverhouding en heb meerdere offertes vergeleken.
Olivier AdamOlivier Adam
10:23 26 Sep 23
De vloerverwarming werd vakkundig ingeslepen - het was een heel uitdagend project (300m2, verschillende niveau-verschillen, tegels die loslieten en dus eerst moest worden ge-egaliseerd, etc.) maar voor alles werd een oplossing gevonden! Alles tegen een faire prijs en met 16mm buizen (ipv 14mm buizen op de andere offertes) - wat een hogere warmteafgifte en besparing op circulatiepomp geeft. Uiteindelijk ook goede uitleg gekregen over de werking, alsook de exacte documentatie voor ons energie-dossier (warmte-afgifte tabel). Bedankt Ramon!
T MT M
18:22 25 Sep 23
Mooi werk geleverd en al mijn vragen telefonisch kunnen beantwoorden
Patrick JansenPatrick Jansen
19:53 01 Jun 23
Toppers !! Afspraak=Afspraak. Supernetjes en snel gewerkt ! In de avond nog alles netjes afgewerkt, topbedrijf ! Megabedankt mannen !
DecasDecas
07:13 30 Mar 23
Twee jaar geleden hebben wij voor het eerst samengewerkt met Briljant Vloerverwarming BV en sindsdien hebben wij niet verder gezocht. Al een heleboel projecten hebben wij samen afgemaakt en de service blijft top!Ramon is erg flexibel en weet altijd een oplossing te vinden, ongeacht de situatie. Ook is het contact heel prettig en word alles altijd netjes afgerond. Zeker aan te bevelen!
js_loader

Waarom een airco kopen bij Briljant Klimaattechniek?

Als u ervoor kiest om een airco te kopen en te laten installeren, weet u zeker dat dit vakkundig gebeurt en dat u er geen omkijken naar heeft. Bij het installeren van de airco gaan wij snel en efficiënt te werk. Zo weet u zeker dat u zeer snel kunt profiteren van verkoeling en verwarming in uw pand. De voordelen van Briljant Klimaattechniek zijn verder:

  • Zeer ruime ervaring in verwarmingstechnieken
  • All-in service op het gebied van verduurzaming. Bijvoorbeeld i.c.m. warmtepompen
  • Lange garantieperiode
  • Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven
  • Showroom in Cuijk

Waarom een airco met verwarming kopen?

Met een vaste airco is het in veel gevallen ook mogelijk om het apparaat als verwarming te gebruiken? Wat maakt een airco met verwarming tot een goede keuze? Een airco met verwarming is energiezuiniger dan andere vormen van elektrisch verwarmen. En de ruimte wordt hiermee snel warm. Ook krijgt u met een airco een kamer sneller warm dan met bijvoorbeeld vloerverwarming. Bovendien is een huis verwarmen met een airco energiezuiniger dan met een cv-ketel. De traditionele cv-ketel warmt minder snel op en kost daarom meer energie. Dat maakt een airco met verwarming al snel rendabel.

Diensten

Verduurzaming van uw woning

Specialist in klimaattechniek

Warmtepompen

Alles in 1 oplossing bij energiezuinig verwarmen.

Specialist in klimaattechniek

Airconditioning

Koelen en verwarmen eenvoudig centraal geregeld.

Specialist in klimaattechniek

Vloerverwarming

Voor een perfect binnen leefklimaat.

Daikin of LG Airconditioning kopen en laten installeren

U kunt ook bij ons terecht voor het kopen en laten installeren van een Daikin arico en een LG airco. Met de airco’s van Daikin en LG kunt u niet alleen uw huis verwarmen of koelen, er zijn ook typen die zijn voorzien van speciale allergeen-filters. Met een Daikin airco of een LG airco heeft u dus een volwaardig klimaatbeheersingssysteem. Instellen op de gewenste waarden is eenvoudig met het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. Maar dat kan ook op afstand, want veel Daikin airco en LG airco modellen beschikken namelijk over een ingebouwde wifi-module. Dan kunt u hem met uw smartphone of tablet bedienen.

Meer weten over airco’s?

Wilt u meer weten over het kopen en laten installeren van een airco? Neem dan contact op met Briljant Klimaattechniek. We komen graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken. Bel ons op 085 130 63 41, of mail naar info@briljantklimaattechniek.nl.

Specialist in klimaattechniek
Afspraak maken

Zorgeloos en vrijblijvend

Advies over

Briljant Klimaattechniek is o.a. werkzaam in Brabant, Limburg, Nijmegen, Wijchen en Cuijk.